2009. november 9., hétfő

A Lakberendezés...

A lakberendezés manapság egy külön szakmává nőtte ki magát, mivel egyre több és több ember kér segítséget a lakása berendezéséhez és ehhez ki is értene jobban, mint egy lakberendező. A lakberendező feladata, hogy kitalálja, hogy melyik bútor éppenséggel hol lenne a legjobb helyen és a kiegészítő berendezési tárgyak, mint a képek, virágok, asztali lámpák stb.. hova is kerüljenek. A lakberendezés mindig is egy okos döntés a ház elkészültekor, hiszen sok teret is megspórolhatunk azzal ,ha egy szakemberre bízzuk a lakberendezést. A lakberendezés egyre népszerűbb és ezt láthatjuk is a tv-s műsorokban és magazinokban. A lakás végső otthonias és komfortos hatását ugyanis a bútorok elhelyezkedése, állása adja. Így például nem mindegy, hogy a kanapé, amelyen ülve nézzük a tv-t éppenséggel szembe, oldalt vagy esetleg háttal van az ablaknak.

Ebben az esetben a célszerűbb megoldás, ha ez a kanapé vagy fotel szemben áll, mivel így a tv és a fal magas kontrasztja helyett az ablak megtöri ezt, ráadásul a fény sem fog belevilágítani a tv-be. Láthatjuk is mindjárt az elején, hogy a lakberendezés milyen fontos dolog is. A lakberendezés első lépése a vázlat, ötletek és tervek készítése, hogy pontosan majd mi hova is kerül. Ehhez érdemes a lakberendezőnek egy tervrajzot mellékelni a kész lakásról vagy házról, mert ez alapján sokkal könnyebb lesz majd a lakberendezőnk dolga. A lakberendezés természetesen nem csak a bútorok és dísztárgyak elrendezésével foglalkozik, hanem egy stílus megalkotásával is. Például, hogy egy szoba összhatása milyen hatást keltsen. A meleg vagy a hideg színek domináljanak?

Legyen-e szőnyeg a nappaliban vagy elég a parketta? Ezekre a kérdésekre a lakberendezés adja meg a tökéletes választ. Sokan nem hinnék el, de ha megnézünk egy sima hagyományos módon berendezett lakással szemben egy ugyan ilyen építésű lakást, amit viszont lakberendezésnek vetettek alá eléggé látványos a kettő közti különbség. A lakberendezés tehát nagyon fontos és látványos része lehet a fészeképítésnek. A lakberendezés persze kiterjedhet a télikertre, sőt még akár az udvarra is, hiszen ott is kell, hogy legyen szék, asztal, esetleg hintaágy, amelyben teázni lehet a meleg déli nyarakon.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy egy lakberendező jó stílussal és érzékkel rendelkezzen a bútorok színe, stílusa és azok elrendezésének a terén, mert ez a három összetevő, ami majd együttesen eléri egy lakásban kívánt hatást. Sok ember panaszkodik, hogy a háza olyan hoteles vagy kollégiumos hatást kelt és ekkor döntenek a lakás átrendezésén. Ilyenkor jön jól egy lakberendező aki érti a dolgát ezen a téren. A lakberendezés tehát egy hasznos és rendkívül jó dolog a ház belső építészetének, stílusának a kialakítása során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése