2009. november 9., hétfő

A Faházak...

A faház és a faházak titka a gyors kivitelezhetőségben és az olcsó anyag költségüknben rejlik. A faház nemcsak szép, de manapság egyre elterjedtebb is világszerte.a faházak egyre elterjedtebbe a házak terén. Egy faház szerkezet könnyű és ráadásul egy faház építése is nagyon praktikus és egyszerű. Sokan azt gondolják, hogy a faház nem jól szigetel, de tévednek. A faház igenis nagyon jól szigetel, ugyanis a fának, mint anyagnak alapból jó a szigetelése. A faházak falszerkezetére a szendvics szerkezet jellemző. A faház szerkezetét tehát a faváz alkotja, a hagyományos téglaházakkal szemben. A faház tehát remek hő és hangszigetelő. A faház anyag költésge ráadásul sokkal olcsóbb, mint a tégla és vasbeton. A faházakat könnyűszerkezetes házaknak is nevezik.

A faházat általában érdemes valamilyen természetes környezetbe építeni, mert egy remek kis tisztáson, vagy erdősített területen a faház szinte egybeolvad a környezetével. A faház építése tehát nem csak olcsóbb, mint egy hagyományos ház építése, de a faház ráadásul hetek alatt is felépíthető. A faház külseje a lakkozással, festéssel és különböző burkolásokkal igazán esztétikusság és frappánsá tehető. A faház belső falszerkezetét érdemes térelválasztókkal, vagy gipszkartonnal megoldani. Sokan azonban félnek a fától, mint építőanyag, mert gyúlékony. A faház egész felületét azonban be lehet vonni tűzálló anyagokkal és lakkal is, ami csökkenti jelentősen a fa gyúlékonyságát. A faház ráadásul rendkívül könnyen optimalizálható bármilyen alakra.

A faház további előnye, hogy bármikor könnyedén át lehet alakítani, mert nincs szükség a nehéz és fáradalmas falbontásra, mivel a fa könnyedén bontható és vágható. A faház nemcsak jó szigetel, de egyben rugalmas és könnyen alakítható is tehát. A faházak esetében különösen érdemes nagy figyelmet szentelni a megfelelő nyílászárók kiválasztására, mert egy fa ajtó és egy fakeretű ablak különösen széppé teszi magát a faházat. Nem is gondolnánk, de Észak Amerikában a lakóházak 90% faház típusú. Ezek mellett a faházak főként az északi és skandináv országokban kiemelkedők és elterjedtek. Egy faház mindenképpen megéri tehát a pénzét, hiszen a faház gyorsan felépíthető, könnyű a szerkezete, a fa rugalmas és jó szigetelő és ezek mellett légáteresztő is.

A faház egyik és talán legnagyobb előnye, hogy télen meleg van benne, de nyáron pedig hűvös, és ezt a fa anyagnak köszönhetjük. A faház és a fa szagát lakkal és szigetelő anyagokkal könnyedén kezelhetjük. Egy faház esetében ráadásul nem kell törődni a falak külső és belső hőszigeteléséről, mert a fa a rideg falakkal és téglafalakkal szemben magába szívja a hőt. A falak tehát egy napi fűtés alatt remekül átmelegszenek és jól sugározzák a hőt. A faházakról rengeteg képet és infót találhatunk az interneten is és ráadásul a faház alapanyagait az interneten keresztül is megtudjuk rendelni. A faház tehát a szép megjelenés és esztétikus lakások egyik kiemelkedő darabja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése